35 új mérnöki pozíciót hoznak létre

hibrid munkavégzés, mérnök

Intenzívebbé teszik Magyarország újraiparosítását az olyan fejlesztések, mint például a Flowserve Global Technology Engineering Center projektje, amelynek révén az amerikai vállalat 35 új mérnöki pozíciót hoz létre a következő években – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kifejtette: az ipari berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozó társaság fejlesztési központjában később 150-re nőhet a magas képzettséget igénylő munkahelyek száma.

Rob Phillips, a Flowserve alelnöke elmondta, hogy a rendelkezésre álló tehetséges mérnökök és az első osztályú egyetemek miatt döntöttek Magyarország mellett a fejlesztési központ helyszínének kiválasztásakor.    Kiemelte: első körben, az év végéig, nagyjából 25 mérnököt foglalkoztatnak a budapesti központjukban, később pedig növelik a létszámot.

A Flowserve Corporation több mint 50 országban van jelen, 18 ezer munkatársat foglalkoztat, ebből Magyarországon kétszázat, Debrecenben. A társaság a debreceni globális szolgáltató központja létrehozásához két évvel ezelőtt 1,5 milliárd forint támogatást kapott a költségvetésből.

1 Comment on 35 új mérnöki pozíciót hoznak létre

  1. Nem rossz buli. Másfél milliárd eddig, és máris 25 mérnök dolgozhat kifutóként. Nagyon el vagyok bűvölődve, kezdetnek tényleg nem rossz !

Comments are closed.