Kalinyingrádban gyártják majd az új Kia Quorist

A koreai márka zászlóshajójának új szériájának világpremierjét New Yorkban tartották, de hamarosan Oroszországban is gyártják.

Az Avtotor üzemében Kalinyingrádban gyártják majd az Európában Kia K900 néven futó új Kia Quorist. Az előző generációs Quoris modellek is itt készültek 2013-ban. 2018 harmadik negyedévében kezdik meg a felkészülést a gyártásra, közölte a cég.

Összesen több, mint 2000 Quoris gördült le eddig az üzemben a gyártósorokról. Az Avtotor egyébként már 1997 óta dolgozik együtt a koreaiakkal. Ez idő alatt több, mint 30 féle Kia modellt szereltek össze a balti tengeri orosz exklávében. 1997 és 2017 között több, mint 800 ezer Kia készült el itt. 2013 óta nagyszabású fejlesztés zajlik az üzemben a Kia közreműködésével, így már a Kia modellek hegesztését és festését is el tudják végezni Kalinyingrádban.

A Kia jelenleg 11 különböző modellt gyárt Kalinyingrádban, ezek ábécé sorrendben: Ceed, Cerato, Mohave, Optima, Picanto, Quoris, Sorento, Sorento Prime, Soul, Sportage, Stinger.

Biró Milán