Eladják az Aventics-et

A Triton újabb lépést kezdeményezett az Aventics jövedelmező és fenntartható jövője érdekében, amikor bejelentette, hogy a céget eladja az Emersonnak. Az értékesítés feltételeiről az Emersonnal megállapodás született, a hatósági engedélyezési eljárás folyamatban van.

Az USA Missouri államában, St. Louisban található központú Emerson globális technológiai cég, amely ipari, vállalati és lakossági ügyfelei számára biztosít innovatív megoldásokat. Az Emerson automatizációs megoldások üzletága folyamatos, hibrid és diszkrét gyártórendszereket üzemeltető ügyfelek számára nyújt olyan megoldásokat, amelyek a gyártási teljesítményt maximálisra növelik, ugyanakkor védik a dolgozókat és a környezetet, és optimalizálják az energiafogyasztást és az üzemeltetési költségeket.

“Szeretnénk köszönetet mondani a vezetői csapatnak, az alkalmazottaknak és minden más érdekeltnek is azért, amit az Aventics sikeres fejlődéséért tettek, amíg a cég a Triton tulajdonában volt. A Triton több mint négy évig volt az Aventics tulajdonosa, és úgy véljük, ezzel elég idő telt el ahhoz, hogy az Aventics fejlesztését egy hosszú távú, iparági tulajdonos vegye át. Az Emerson ideális partner az Aventics további fejlesztéséhez, kulturális értelemben is tökéletesen alkalmas a feladatra. Ez a partnerkapcsolat új lehetőségeket nyit meg mindkét fél számára” – mondta Peder Prahl, a Triton alapok általános partnerének igazgatója.

A tranzakció várhatóan 2018 harmadik negyedévében zárul majd le, miután a szükséges hatósági engedélyeket kiadják, az Egerben is termelő Aventics lezárja a  szükséges tárgyalásokat, illetve a szerződés megkötésének további szokásos feltételei is teljesülnek.