Bukóban a Tesla

Az elektromos autókat és energiatároló berendezéseket gyártó amerikai Tesla Inc. a piaci várakozásoknál alacsonyabb, de így is története legnagyobb negyedéves veszteségét jelentette az idei első negyedévről.

A Tesla Inc. a március végével záródott három hónapban 709,6 millió dollár veszteséget könyvelt el, jóval nagyobbat az egy évvel korábbi 330,3 millió dollárnál.     A 2003-ban alapított vállalat részvényarányos vesztesége 2,04 dollárról 4,19 dollárra ugrott az első negyedévben.    A piac által inkább figyelt, egyszeri tételek nélküli részvényarányos veszteség 1,33 dollárról 3,35 dollárra nőtt, ami kisebb a szakértők véleményének átlagában szereplő 3,54 dollárnál.     A Tesla az első negyedévben 3,41 milliárd dollárra növelte bevételét az egy évvel korábbi 2,7 milliárd dollárról. Szakértők kisebb, 3,28 milliárd dollár bevétellel számoltak.

Az eredményismertetés után tartott telekonferencián Elon Musk, a cég vezérigazgatója azt mondta, hogy vállalata valamikor a második félévben nyereségessé válik.       A 15 éve működő Tesla még egyszer sem zárt évet nyereséggel.