Szabványosítja az elektromos autók gyártását Kína

Az elektromos autók gyártástechnológiájának egységes szabványosítására törekszik Kína az ipari minisztérium közleménye szerint.

Ennek keretében az idén elsőként a töltéstechnológia, az akkumulátorok kivitelezése és az energiafogyasztás kerül a fejlesztési program napirendjére.     Kína nemcsak a belső piacán törekszik a szabványosítás egységesítésére, de nemzetközi szinten is részt kíván venni ebben, építve a tisztán elektromos és hibrid járművek gyártásában élvezett méretgazdaságossági előnyeire.      Kína az elektromos járműtechnológiára vonatkozóan már több mint száz szabványt léptetett életbe, a gyártási szabványosítás hiányosságai azonban már hátráltatják a további előrelépést, akárcsak a kimerült akkumulátorok és egyéb hulladékok újrahasznosítására szakosodott ágazat fejlődését.

Kína az elektromos és hibrid járművekre szigorú gyártási kvótákat vezetett be, hogy az autógyártók termékpalettájukban növeljék az elektromos járművek arányát.     Tavaly 777 ezer elektromos és hibrid jármű kelt el a kínai piacon, több mint a világ bármely más országában, és 53 százalékkal több, mint 2016-ban.     Peking célja, hogy kétmillió darab ilyen járművet értékesítsenek évente az országban az évtized végére.

 

1 Comment on Szabványosítja az elektromos autók gyártását Kína

Comments are closed.