Bővít a jászsági beszállító

Metálplaszt, jásztelki
Csaknem 672 millió forintból bővíti kapacitását a jászberényi székhelyű Metálplaszt Fém- és Műanyagfeldolgozó Kft. jásztelki telephelyén – közölte a cég az MTI-vel.

A beruházás a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében nyert több mint 335 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósul meg, a tervek szerint idén december 31-ig.    A beruházás döntően gyártó berendezések beszerzését jelenti, továbbá informatikai fejlesztést, mindez több tevékenységi kör bővítésével jár együtt. Az IT-rendszer bővítéséhez 260 óra oktatás is tartozik a hatékony felhasználás érdekében.

A Metálplaszt Kft. a cég honlapján szereplő adatok szerint 1990-ban alakult, teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben csak a műanyagfröccsöntés volt a társaság fő tevékenysége, majd szerszámtervezéssel, -gyártással, fém-megmunkálással, fémek és műanyagok felületbevonásával egészítette ki szolgáltatási területét.    A cég a jásztelki telephelyen mintegy 600 embernek ad munkát, beleszámítva a bérmunkásokat is.    A társaság árbevétele 2017-ben 8 milliárd forint volt, míg egy évvel korábban több mint 6 milliárd forint. Az árbevétel főként belföldi termékértékesítésből származik.