Nevet változtatott a thyssenkrupp

Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. néven folytatja tevékenységét Magyarországon az autóipari német csoport vállalata, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. – közölte a vállalat.

A közleményben Marc de Bastos Eckstein, a vállalat ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy a névváltoztatás követi a thyssenkrupp magyarországi fejlődését az autóipari fejlesztések és beruházások területén. Hozzátette, hogy a vállalat hosszú távon tervez az országban beruházásokat, a névváltoztatás pedig ennek a stratégiának egyik formai állomása.     A thyssenkrupp autóipari szegmense legutóbbi kelet-magyarországi befektetésével együtt négy magyar városban – Jászfényszarun, Debrecenben, Győrben, Budapesten – van jelen. Az elmúlt két évben mintegy 42 milliárd forint értékben végzett zöldmezős beruházásokat Magyarországon – olvasható a közleményben.

A thyssenkrupp korábban közölte: a vállalat, amely több mint kétszáz éves múltra tekint vissza, világszerte minden kontinensen, 79 országban, több mint 158 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 2017-es üzleti évének árbevétele 41,5 milliárd euró volt.