Gépjárműszerelőket képeznek az új debreceni üzemben

Megkezdődött a gyakorlati oktatás az Inter Traction Electrics Kft. debreceni oktatási, fejlesztési központjában és kísérleti üzemében január 31-én. Az év végén bemutatott épületben kezdetben huszonhárom szakgimnazista tanulhat, de rövidesen elindulhat a Debreceni Egyetemmel karöltve a duális mérnökképzés is a telephelyen.

Röviddel azután, hogy az ITK Holding Zrt. leányvállalata, – az Inter Traction Electrics Kft. -, 2017 végén ünnepélyes keretek között felavatta a debreceni oktatási, fejlesztési központját és kísérleti üzemét, január 31-én elindult a gyakorlati képzés a telephelyen. Első körben a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumának felnőttképzésében résztvevő diákjai foglalhatták el az új csarnokban kialakított tantermek székeit. Háromszor hat héten át, hét-nyolc fős csoportokban érkeznek a gépjárműszerelő tanulók, összesen huszonhárman kapnak itt gyakorlati oktatást tavasszal, akik közvetlenül az autószerelő mesterektől sajátíthatják el a szakmát.

IMG_1791_e

A szakképzés mellett technikusi képzést is indít rövid időn belül a vállalat, s már egyeztetést folytatnak a Debreceni Egyetemmel is, ahol egy-két hónapon belül megkezdődhet az együttműködés a mérnökhallgatók duális oktatásában is. Ezzel párhuzamosan pedig jelentős hangsúlyt fektetnek a humánerőforrás minőségi bővítésére is.

A szakoktatás megkezdése mellett, az Inter Traction Electrics Kft. elkezdte felkészíteni az üzemet a sorozatgyártásra, amely során a beszállítókat minősíti a cég, és az spanyolországi alvázgyárral is egyeztet a vállalat.