Megkezdődött a Nissan Leaf európai gyártása

Hivatalosan is megkezdődött a Nissan Leaf új generációjának gyártása az európai ügyfelek számára.

Legurultak az első Nissan Leafek a Nissan egyesült királyságbeli, sunderlandi gyárának gyártósoráról, így megkezdődött a februárig tartó visszaszámlálás, amikor  az első ügyfelek átvehetik járművüket. Az új Nissan Leaf nagyobb, 378 kilométeres elméleti hatótávolságot kínál egyetlen feltöltéssel, így a járművezetők hosszabb utakat tehetnek meg a kibővített európai chademo gyorstöltőhálózathoz kapcsolódva.

A Nissan Leaf 2013 óta készül az Egyesült Királyságban az európai piacokra. 2011 óta, a Nissan Japánban található oppamai üzeméből történő szállítások megkezdése óta már több mint 85 000 darab kelt el belőle Európában. A Nissan Sunderlandi üzemére fordított korábbi 420 millió fontos befektetésen túl egy további 36 millió fontos befektetés is támogatta a Nissan Leaf bevezetését, és mindeközben 2000 új munkahely jött létre a Nissannál és egyesült királyságbeli beszállítói láncánál.

A villanyautó mellett a Nissan sunderlandi gyárában készülnek a Qashqai és Juke crossoverek, illetve az Infiniti márka Q30 és QX30 modelljei is. Az üzem a tavalyi évben ünnepelte 30 éves fennállását, és ebben az évben az összes gyártási mennyiség meghaladta a 9 millió járművet, ezzel az üzem megerősítette pozícióját, mint a valaha volt legnagyobb autógyár az Egyesült Királyságban.