Járműipari állásbörzét szervezett az Óbudai Egyetem

Műszaki és járműipari tematikájú állásbörzét szervezett 29 cég közel 350 állásajánlatával az Óbudai Egyetem október 18-19-ére.

Mint írták, az egyetem hallgatóit és az érdeklődőket október 18-án Józsefvárosban a Tavaszmező utcai, 19-én pedig Óbudán, a Bécsi úti kampuszon várják, mindkét nap 9 és 16 óra között.    A kétnapos tematikus rendezvény célja, hogy az adott terület munkaerő-piaci igényeinek bemutatása nagyobb teret kapjon az egyetemen és a vele kapcsolatban álló közoktatási és felsőoktatási intézményekben.

Az őszi állásbörze első napján, a józsefvárosi kampusz kiemelt tematikáját a járműipar adja, amely jelenleg az ország egyik húzó ágazata. Az iparágban a komoly fejlesztési munkáktól a gyártástervezésen, optimalizálási feladatokon keresztül a minőségbiztosításig minden mérnöki feladat megtalálható, ennek megfelelően ezen a területen helyezkedik el az Óbudai Egyetem legtöbb hallgatója – írták.

A műszaki tematikájú állásbörzének október 19-én a Bécsi úti kampusz ad helyet, amely idén három területre fókuszál: a kreatív iparra, az energetikára és az informatikára. A járműipari börzén 13 kiállító várja 74 négyzetméteren az érdeklődőket – közölték.