130 új munkahelyet teremtett a BMW apci beszállítója

A cég kapacitásának megduplázása mellett jelentős árbevétel-növekedést tesz lehetővé és 130 új munkahelyet teremt a Csabacast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázisa, amelyet október 20-án adtak át a Heves megyei Apcon.

A több mint 5,6 milliárd forintból megvalósult zöldmezős beruházást a kormány nettó 940 millió forinttal támogatta. Apc ipari parkjában 17 ezer négyzetméter alapterületen világszínvonalú gyártóbázist épített a magyar tulajdonú vállalkozás.

csabacast2

Hetzmann Béla ügyvezető igazgató az eseményen közölte: a cég a vissza nem térítendő állami támogatás mellett a következő években közel 1,9 milliárd forintos fejlesztési adókedvezményt vehet igénybe. A vállalat főként európai, vagy a kontinensen gyártóüzemmel rendelkező autógyáraknak – például BMW, Audi, Volkswagen, Mercedes, Ford – készít motor-, váltó-, és differenciálmű alkatrészeket. Tájékoztatása szerint a jelenleg több mint 400 dolgozót foglalkoztató társaság tavaly mintegy 8 millió alkatrészt állított elő, melyek 95 százalékát exportálta. A Csabacast árbevétele 2016-ban meghaladta a 10 milliárd forintot. Új gyártóegysége Európa egyik leginnovatívabb nagynyomásos alumíniumöntödéje, mely akár e kapacitás és árbevétel megduplázását is lehetővé teszi – fogalmazott.