Kínai fejlesztőcégbe fektet be a Faurecia

225 millió dollárt fektet be a Faurecia a kínai Jiangxi Coagent Electronicsba.

A Jiangxi Coagent Electronics egy kínai magánvállalat, ami infotainment rendszerek, belső elektronika, kijelzők és HMI technológiák fejlesztésével foglalkozik. A cég összesen 1300 embert foglalkoztat, ebből 300 mérnök.

A Jiangxi Coagent Electronics fejlesztői központja Foshan tartományban, míg gyárai Jiangxi tartományban találhatók. A cég a vezető kínai autóipari cégek beszállítója, bevételei folyamatosan növekednek. 2016-ban évi 148 millió euró volt a bevétele, ez 2019-re akár a 270 millió eurót is elérheti.

Patrick Koller, a Faurecia vezérigazgatója elmondta, örömmel fektetnek be pénzt a kínai vállalatba, hiszen az az egyik vezető cég az infotainment rendszerek fejlesztésében Kínában. „Ez a befeketés is egy lépés afelé, hogy megalkossuk a jövő műszerfalát”- mondta Koller.

A Parrot Automotive és a Jiangxi Coagent Electronics közös kereskedelmi és gyártási stratégiát dolgoz majd ki, emellett közös projektjeik is lesznek, melynek megvalósításáért 700 informatikus és mérnök majd. A szerződést feltehetőleg 2017 végére kötik meg.

Biró Milán