A Volkswagen-csoport és a Sovac új üzemet nyit Algériában

Az összeszerelő üzemben naponta akár 200 Volkswagen Golf, Volkswagen Caddy, Seat Ibiza, Škoda Octavia, Volkswagen Polo és Škoda Fabia készül majd 2018-től.

Az algériai gyártásért, logisztikáért és minőségért felelős szakembereket a Volkswagen-csoport által küldött szakértők képzik majd ki, hogy az üzemben készülő modellek megfeleljen a Volkswagen színvonalnak. Az algériai középvezetők már részt vettek egy 7 hónapos tréningen. Ezek a tanfolyamok hasznosak a felső- és középvezetők számára, hiszen így a gyártási és értékesítési folyamatokat könnyeben el tudják magyarázni az alkalmazottaiknak is.

Jelenleg 550 dolgozója van az új relizane-i üzemnek, de a cég még 1800 új munkahelyet akar itt létrehozni. Ezen felül természetesen újabb munkahelyeket teremtenek a betelepülő beszállítók és a logisztikáért felelős cégek.

A Volkswagen és az észak-afrikai ország kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza: a németek 1952-ben kezdték meg autók exportálását Algériába. Ekkor még kis számban érkeztek a Volkswagenek, de a hetvenes évek elejére már évi többezer autót szállítottak be az országba. A Sovac 2001 óta üzletel a Volkswagennel Algériában. A megállapodásba később becsatlakozott a Volkswagen teherautós részlege, az Audi, a Seat, a Skoda és a Porsche is.

A Sovac Volkswagennek szánt elosztóhálózata több, mint 90 kereskedést és 1600 alkalmazottat tud magáénak Algériában. 2015-ben a Sovac 30 ezernél is több, Volkswagen-csoport által előállított új autót értékesített Algériában.

Biró Milán