Rekordbevétel a Scaniánál

Rekordbevételt ért el az első fél évben a ScaniaRekordbevételt ért el az első fél évben a Scania AB svéd haszongépjármű-gyártó vállalat.

A Volkswagen AG többségi tulajdonában lévő Scania az első fél évben az előző évinél 17 százalékkal magasabb, 58,7 milliárd svéd korona rekordbevételre tett szert.    A vállalat mérleg szerinti eredménye a január-júniusi időszakban 4,611 milliárd korona volt a tavalyi év azonos időszakában elért 2,4 milliárd korona után.    A működési bevétel 2017 első hat hónapjában 6,464 milliárd svéd koronát tett ki, 11,0 százalékos árbevétel-arányos működési eredményt biztosítva.     A tehergépkocsik rendelésállománya 29 százalékkal nőtt az elmúlt év ugyanezen időszakához viszonyítva.

A kedvező gazdasági helyzetnek köszönhetően Európában növekszik a tehergépkocsik iránti kereslet, és a Scania részesedése az európai tehergépkocsi-piacon továbbra is jelentős, 16,8 százalék. Latin-Amerikában is kedvező trendek uralkodnak, Brazíliában a nagyon alacsony szintről ismét növekszik a kereslet, főként a mezőgazdasági ágazat erősödésének eredményeként. Az eladási számokon az is érezhető, hogy Oroszországban folytatódik a gazdaság helyreállása. Ázsiában a jó értékesítési teljesítménynek köszönhetően nőtt a kereslet, főként Kínában és Iránban.

A motorok üzletágban mindhárom szegmens, az ipari motorok, a hajómotorok és az áramfejlesztők értékesítése is bővült. A szolgáltatások árbevétele rekordszintűre, 11,7 milliárd svéd koronára nőtt, 12 százalékkal emelkedett.