Kutyaparkot avattak a Hankook támogatásával

A rácalmási gumiabroncsgyártó vállalat idén második alkalommal indította útjára Közösségi Összefogás a Szebbért elnevezésű, röviden „KÖSZ Hankook!” programját, amelynek keretében létrehozták Dunaújváros első kutyaparkját.

A „KÖSZ Hankook!” program idén egy kutyapark létrehozásáért kampányolt, amellyel egyben a felelős állattartásra is felhívta a figyelmet. A program során március 1-23-a között a dunaújvárosiak összesen három helyszínre szavazhattak a www.koszhankook.hu weboldalon. Több száz szavazat érkezett, amelyek összesítése után a Panoráma út és Október 23. tér sarkán a felső Duna-part került ki győztesként, ami már eddig is a kutyasétáltatók kedvelt helye volt. A területen különféle elemeket állítottak fel az önkéntesek, egy akadálypályát létrehozva, ami kitűnő szórakozást nyújt gazdiknak és négylábú barátaiknak egyaránt. Így Dunaújváros első kutyaparkja egyben egy hiánypótló közösségi hely is az itt élő kutyás gazdiknak.

A projekt megvalósításához az egész város összefogott: a Hankook az eszközökről és segédanyagokról gondoskodott, Dunaújváros önkormányzata a helyszínt biztosította, a lakóközösség pedig önkéntesként járult hozzá a program sikeréhez.