Vigyázat, 1200 Alfa Romeo rajzik a Balatonnál!

Július 8-án tizenegyedik alkalommal rendezi meg az Alfa Amore közösség Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozóját, az AlfaCity-t. Idén több mint 1200 Alfa Romeót várnak a szervezők a zánkai rendezvényre, amely több szempontból is ünnep az alfásoknak.

Egyrészt két modell is születésnapját ünnepli: 50 éves a Montreal és 30 éves a 164-es modell. Másrészt új modell is érkezett az Alfa Romeo palettájára: a Stelvio. Az olasz márka 107 éves történetének első szériagyártású SUV-ja látványos belépővel debütál a hazai Alfások előtt.

A résztvevők kerék- és izzócsere versenyen, valamint autószimulátoron tehetik próbára ügyességüket a zánkai Erzsébet tábor strandján rögtönzött városban, ahol fellép a Summertime, a Dogs n’ Roses, és a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíjasa, a Band of StreetS is.

A régi alfás vonalat egyebek mellett egy 1971-es Montreal, egy 1972-es Giulia Super 1300 és egy 1973-as Alfetta 1.8 képviseli, emellett az old- és youngtimerek szerelmeseit impozáns bemutató is várja az Alfariumban.

Tavaly 1200 Alfa Romeo érkezett az AlfaCity-re, a szervezők ebben az évben is hasonló létszámra számítanak. A találkozó minden ötödik résztvevője külföldi, idén például több olasz márkaklub is képviselteti magát. Köztük van a padovai Registro Italiano Alfasud is, akik egy valódi olasz rendőr bőrébe – pontosabban egyenruhájába – bújtatják az érdeklődőket.