Kenyában gyárt buszokat a Mercedes-Benz

Kihasználja az egyre bővülő afrikai buszpiacban rejlő lehetőségeket a Daimler és kenyai telephelyén két busztípus gyártását készíti elő.

A MB 917 és MB 1730 típusú buszokat gyártja majd a Mercedes a kenyai piacra, az előbbi egy 37 személyes városi busz, utóbbi pedig egy hatvanfős távolsági. Mindkét modell sokkal nagyobb biztonságot (ABS-t és precíziós kormányzást is tartalmaz), illetve kényelmet nyújt, mint a jelenleg Kenyában üzemben lévő járművek.

A Nairobiban található üzemben a Daimler partnere a helyi DT Dobie Kenya vállalat, a futóművet Indiában és Brazíliában gyártják, ezeket kifejezetten rossz útviszonyokra hangolták. A németek mintegy 2500 buszt kívánnak összeszerelni  a jövőben. A kenyai buszpiac mellett további negyven ország piacát célozzák meg az Afrikában gyártott típusokkal. A térségben mintegy 770 millió ember él, a tömegközlekedés kiszolgálásában rejlő növekedési potenciál igen jelentős, a bruttó hazai termék az elmúlt tíz évben öt százalékkal nőtt. A lakosság több mint 68 százaléka 25 év alatti.

B. Cs.