770 új munkahelyet teremt a ZF Egerben

Egy év alatt felépül és 770 új munkahelyet hoz létre a ZF Hungária Kft. új sebességváltó üzeme, amelynek alapkövét július 7-én tették le Egerben.

Az eseményen Őszi Csilla, a vállalat ügyvezető igazgatója közölte: a mintegy 100 millió eurós beruházás részeként 2018 nyarára elkészül az a 40 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok, amely személygépjárművekhez készülő 8 fokozatú automata sebességváltók gyártásának egri telephelye lesz.     A létesítmény felépítése és a hozzá kapcsolódó gépbeszerzés a ZF Hungária Kft. bő két évtizedes történetének legnagyobb fejlesztése – húzta alá. Hozzátette: reményeik szerint a most induló bővítés a gyár következő 20 évét is megalapozza, hiszen az új csarnokban gyártott sebességváltók új, világszínvonalú, innovatív termékkel egészítik ki a társaság jelenlegi palettáját.

    Ralph Bast, a német ZF AG személygépjármű automata sebességváltó üzletágának vezetője elmondta: az anyavállalat világszerte 40 országban van jelen és gyárt erőátviteli berendezéseket. A magyarországi fejlesztésről szólva azt mondta, a beruházás eredményeként egy évente 290 ezer sebességváltó gyártását lehetővé tevő üzem jön létre, melynek termékei a ma elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik. Hozzátette, hogy Eger elsősorban a sebességváltó-gyártás terén szerzett tapasztalatával, magasan képzett szakembereivel és kiváló infrastruktúrájával nyerte el a cégcsoporton belüli lehetőséget a projekt megvalósítására.