Önálló márkává válik a Polestar

A Volvo Cars bejelentette, hogy – a Volvo márka folyamatban lévő átalakulásának újabb állomásaként – Polestar márkáját új, önálló, globális elektromos sportmárkává fejleszti.

A Volvo Cars 2015 júliusában vált 100 százalékos tulajdonosává annak a Polestar Performance vállalatnak, amellyel 1996 óta folytatott szoros együttműködést a motorsport terén. A jövőben a Polestar saját neve alatt, Volvo típusjel nélkül, Polestar márkajelzéssel kínálja autóit. A Volvo személygépkocsikhoz kínált optimalizációs csomagok Polestar Engineered márkajelzéssel lesznek elérhetők.

A Polestar bizonyos konkrét műszaki és fejlesztési területeken szinergiákat ápol majd a Volvo Cars vállalattal, és ezen kapcsolatának köszönhetően jelentős méretgazdaságossági előnyöket élvezhet. A szinergiák lehetővé teszik a Polestar számára, hogy világszínvonalú, elektromos sportautókat tervezzen, fejlesszen és építsen.

„Nagy izgalommal fogadtam el a megbízást, hogy létrehozzam ezt az izgalmas márkát, amely egyedi termékek lenyűgöző kínálatát fejleszti ki, teret engedve a Polestar csapatán belül uralkodó szenvedélynek és lelkesedésnek.” – mondta Thomas Ingenlath, a márka új vezetője. „A Polestar történetének következő fejezete még csak most veszi kezdetét.”

A Polestar ősszel további részleteket közöl termékeiről, ipari és kereskedelmi terveiről.