Már gyártják a Lexus új sportkocsiját

Megkezdődött a Lexus LC európai piacra szánt modelljeinek gyártása. A Lexus Japánban található Motomacsi üzemében – ahol korábban az LFA szupersportkocsi is készült – külön gyártósort építettek az új LC összeszerelésére.

Az 5 literes, V8-as benzines és a 3,5 literes, V6-os benzinmotort elektromos hajtással kombináló full hibrid hajtással is elérhető Lexus LC európai piacra szánt példányai az elmúlt hetekben gördültek le a gyártósorról, amit kifejezetten e modell összeszerelésére létesítettek a japán gyártó Motomacsi üzemében.

Lexus_LC_3

A végszereldét teljesen átformálták, és egy minden részletében fehérre festett területet is kialakítottak, hogy a mérnökök a munkájuk során minden zavaró tényezőt kizárhassanak. Az egyes munkafázisok időtartama közel 20 perc, így több idő áll rendelkezésre, hogy a gyártási folyamat minden lépésében garantálható legyen a Lexus minősége. A gyártósor legvégén egy üvegfalú fülke áll, ahol az elkészült autó karosszériájának minden egyes milliméterét LED-világítás alatt vizsgálják át. A kipufogódob vizsgálatára kijelölt területet vastagabb üvegfal határolja, hogy a kipufogóhang legapróbb hibáját is kiszűrhessék. Itt ellenőrzik a funkcionális elemek, például az ajtók hibátlan működését is.

Lexus_LC_4

Az LC-t különlegesen képzett, válogatott Takumi mesterek szerelik össze, akik mindannyian sok év tapasztalatot szereztek már a Lexus különböző gyáraiban. Az új kupé gyártásához több olyan technológiát is alkalmaznak, amit a Lexus eredetileg a gondos kézi munkával összeszerelt szupersportkocsihoz fejlesztett ki. Ilyen például CFRP kompozit anyag gyártásához kidolgozott különleges műgyantaformázási (RTM) eljárás. Az RTM-et a sorozatgyártás igényeihez igazítva a Lexus képes CFRP-elemeket építeni az LC legfontosabb részeibe, jelentős mértékben csökkentve ezzel az autó tömegét.

Lexus_LC_7

Az LC augusztusban jelenik meg az európai márkakereskedésekben, és a vásárlók kétféle hajtás közül választhatnak. A V8-as benzinmotorral felszerelt LC 500 modell erőforrásához – a világon elsőként egy személyautóban – 10 fokozatú automata sebességváltó csatlakozik. A full hybrid LC 500h változatot az új Lexus Multi Stage Hybrid Rendszer hajtja.