Kínai autókat rajzol a világhírű tervező

A német Volkswagen korábbi arculati felelőse, Walter de Silva a kínaiak vizuális igényeit elégíti ki a német Edag mérnökcég dizájn vezetőjeként. A 66 éves szakember tavaly csatlakozott az Edaghoz, ő felelős a német cégnél a designért és a marketing stratégiáért.

Első nagy projektjében egy kínai cég számára tervez majd többféle elektromos autót. Az Edag nem nevezte meg ezt az ázsiai vállalatot. Médiaértesülések szerint az Edag és de Silva kínai partnere a BAIC-csoporthoz tartozó luxus-elektromosautókat gyártó Arcfox. De Silva székhelye az Edag barcelonai irodájában lesz, ahol a német designer mellett 560 tervező, mérnök és technikus is dolgozik.

De Silva 2015 novemberében vonult vissza a Volkswagen design osztályáról, de most újra munkába áll. A veterán 1999-ben került a Volkswagen csoporthoz a Fiattól. A Seatnál kezdte a munkát. A Seat után jött az Audi, majd 2007-ben már minden Volkswagen brand tervezésének ő volt a feje. De Silva jó kapcsolatot ápolt a VW-csoport előző vezetőjével, Martin Winterkornnal, ő vezette be de Silvát Wolfsburgba, a Volkswagen központjába, mikor Winterkorn lett a csoport vezérigazgatója 2007-ben.

Biró Milán