124-en végeztek az Audinál

Az Audi Hungaria Zrt. és partneriskolái duális szakképzésében idén 124 tanuló szerzett bizonyítványt. Jelenleg 15 különböző szakma közül választhatnak a diákok. Az elmúlt 16 év során mintegy 1800 fiatal végzett az Audi Hungaria gyakorlatorientált oktatási rendszerében, melynek egyre bővül a szakmakínálata.

„Versenyképes gazdasághoz versenyképes szakképzésre van szükség. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük duális oktatási rendszerünket, melyet vállalatunk immár 16 éve rendkívül sikeresen működtet”, mondta el Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja. Az Audi Hungaria egyik definiált célja a szakmák vonzerejének növelése, a szakképzés igény szerinti bővítése, hogy a vállalat a jövőben is kielégíthesse szakemberigényét. Ebben a tanévben két új szakma, a járműipari karbantartó technikus és az alternatív gépjárműhajtási technikus is helyet kapott a képzési kínálatban. Ezek bevezetését a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Innovációs díjjal ismerte el.

A vállalat nagy hangsúlyt fektet az új generáció oktatására és már a tanulóévek alatt felkészíti a fiatalokat a jövő szakmai kihívásaira. Jól felszerelt oktatóközpont segíti a tanulást, mely az elmúlt évek során folyamatosan bővült. Idén tavasszal két új robotcellát helyeztek üzembe, amin új kompetenciákat sajátíthatnak el a tanulók. Az e-motorok és a hibrid technológiák oktatásához létrehoztak egy oktatóállomást, ami az elektromobilitásra készíti fel a diákokat.

A digitalizáció jegyében modern eszközök állnak rendelkezésre, a többi között iPad-ekkel támogatott Mobile-Learning teszi inspirálóvá a tanulást. A diákok elektronikus tananyagaikat önállóan elkészíthetik és bármilyen mobil eszközről elérik. Így saját projektek létrehozására és önálló tanulásra ösztönzik őket. A vállalat Magyarországon elsőként indította el a duális szakképzési modellt, melyet jelenleg a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziumával, Szakközépiskolájával és Kollégiumával, a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziumával és Szakközépiskolájával és a Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiumával együtt működtet. A duális képzésben végzett tanulók több mint 90 százaléka tanulmányai befejeztével az autóipari nagyvállalatnál helyezkedik el. A következő tanévben 125 új tanuló kezdi meg tanulmányait a duális rendszerben.