Ütős nyara lesz a BMW-nek

A BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es sorozat átfogó megújulása mellett a BMW 3-as sorozat gazdagabb alapfelszereltséggel és exkluzív különkiadásokkal, a BMW X1 és a BMW 2-es Gran Tourer vadonatúj benzinmotorral, a BMW 5-ös sorozat pedig új hajtáslánc-változatokkal bővül. A BMW ConnectedDrive navigációs rendszer a BMW X5 és a BMW X6 mindegyik modelljébe beköltözik.

2017 nyarától az új BMW 5-ös sorozat minden korábbinál szélesebb motorpalettája, számos modellsorozat még tovább bővített alapfelszereltsége, valamint új világítási-, járművezérlési-, kényelmi- és járműkapcsolati funkciók fokozzák tovább a BMW portfólióját. Júliustól az új BMW 5-ös limuzin és az új BMW 5-ös Touring motorpalettája egy négyhengeres benzinmotor képében új belépő szintű modellel bővül, miközben az elérhető erőforrások listájára egy négyhengeres és egy hathengeres dízelmotor is felkerül.

A BMW 2-es Gran Tourer és a BMW X1 motorházteteje alá a háromhengeres benzinmotor továbbfejlesztett változata is elérhetővé válik, a BMW 7-es sorozat széleskörű alapfelszereltsége intelligens vezetést támogató rendszerekkel és multifunkciós műszerfali kijelzővel bővül, a BMW X5 és a BMW X6 pedig már az alapfelszereltség részeként megkapja a BMW ConnectedDrive navigációs rendszert. A BMW 1-es sorozat, valamint a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio megújulása mellett az 1-es BMW és a 3-as BMW palettája is három-három különkiadással gazdagodik, mialatt a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring alapfelszereltsége LED-technológiás első fényszóró-párral és könnyűfém keréktárcsa-garnitúrával egészül ki. A modellsorozat legerősebb benzines és dízelüzemű modelljeinek lendületes kisugárzását júliustól minimum a Sport Line felszereltségi csomag nyomatékosítja.

A BMW iDrive operációs rendszer vadonatúj, élő csempeikonokkal dolgozó menürendszere egyre több modellsorozatban válik elérhetővé, a BMW Professional navigációs rendszer, az opcionális navigációs rendszer és a Navigation Plus navigációs rendszer opcionális extrafelszereltségeként megrendelhető nagyfelbontású központi kijelző pedig érintőképernyőként is működtethető lesz. A BMW ConnectedDrive valós idejű forgalmi információkat kínáló intelligens szolgáltatása (RTTI – Real Time Traffic Information) a BMW modellek közötti folyamatos kommunikációnak köszönhetően mostantól veszélyhelyzeti figyelmeztetésekkel egészül ki, a felszíni parkolóhelyeket kereső szolgáltatás (On-Street Parking Information) pedig további hét európai nagyvárosba érkezik meg.

BMW 5

Az új BMW 5-ös sorozat modellpalettája 2017 júliusától új erőforrásokkal, új hajtáslánc-változatokkal és még több összkerékhajtású motorváltozattal bővül. A modell egy kétliteres, négyhengeres benzinmotor képében új belépő szintű modellt kap, amelynek erőforrása 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre és 290 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. A kettős megfúvású turbófeltöltőt, a közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszert, a változó szelepvezérlést és a dupla változó vezérműtengely-állítást már az alapfelszereltség részeként nyolcsebességes Steptronic automataváltó egészíti ki. Az új BMW 520i limuzin 7,8 másodperc alatt, míg az új BMW 520i Touring 8,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra.

P90258903_highRes_bmw-5-series-bmw-ind

Az új 5-ös BMW dízelüzemű portfóliója 2017 júliusában egy négyhengeres és egy hathengeres erőforrással bővül. Az új BMW 525d limuzin és az új BMW 525d Touring meghajtásáról gondoskodó kétliteres, négyhengeres dízelmotor maximális teljesítménye 170 kW / 231 lóerő, csúcsnyomatéka pedig 500 Nm. Mindkét modellt a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval kínálja ügyfeleinek a gyártó, így a limuzin 6,6, míg a Touring 6,8 másodperc alatt abszolválja a nulla-százas sprintet. Az új BMW 540d xDrive limuzin és az új BMW 540d xDrive Touring a háromliteres, soros hathengeres benzinmotor 235 kW / 320 lóerő maximális teljesítményét és 680 Nm csúcsnyomatékát a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással egyesíti, amely egység a limuzint 4,7 másodperc alatt, míg a Touring modellt 4,9 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre. 2017 nyarán debütál a palettán a 294 kW / 400 lóerő maximális teljesítményre képes soros hathengeres dízelmotorral felszerelt BMW M550d xDrive limuzin, amelynek BMW M Performance TwinPower Turbo technológiája egyszerre négy darab turbó működését koordinálja.

P90255119_highRes_the-new-bmw-m550d-xd

Az első és a hátsó tengely közötti optimális teljesítmény-, illetve forgatónyomaték-elosztás opcióját 2017 júliusától az új BMW 5-ös Touring további két motorváltozata örökli meg. Az új BMW 520d xDrive Touring meghajtásáról gondoskodó kétliteres, négyhengeres dízelmotor 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményre és 400 Nm csúcsnyomaték leadására képes, amellyel a modell 7,9 másodperc alatt letudja a nulla-százas sprintet. Az új BMW 530i xDrive Touring esetében a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás a kétliteres, négyhengeres benzinmotor 185 kW / 252 lóerő maximális teljesítményét és 350 Nm csúcsnyomatékát osztja el az első és a hátsó kerekek között. A végeredmény 6,3 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulás.

Háromhengeres benzinmotor

2017 júliusában a BMW 2-es Gran Tourer és a BMW X1 belépő szintű modelljét is frissíti a bajor gyártó. A háromhengeres benzinmotor továbbfejlesztett változata immáron 3 kW / 4 lóerő többlet-teljesítményre képes, a 103 kW / 140 lóerő maximális teljesítményt a BMW 218i Gran Tourer modellben és a BMW X1 sDrive18i modellben is egy hatsebességes manuális váltó továbbítja a hajtott tengely felé. A vadonatúj motor 9,4 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra az akár hét utasnak is helyet kínáló, sokoldalú ötajtóst. A BMW X1 sDrive18i modell esetében az opcionális extrafelszereltség részeként a hétsebességes, duplakuplungos Steptronic automataváltó is megrendelhető. A BMW X modellcsalád legkisebb tagja a motorpalettán elérhető legkisebb motorral felszerelve 9,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre.

BMW 220i Gran Tourer

BMW X1

2017 júliusában a BMW X modellcsalád legkisebb tagjának portfóliója a BMW X1 sDrive20i modellel bővül, amelynek motorházteteje alatt egy továbbfejlesztett négyhengeres benzinmotor dolgozik, 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítménnyel. Az erőátvitelről már az alapfelszereltség részeként a hétsebességes, duplakuplungos Steptronic automataváltó gondoskodik, amellyel a BMW X1 sDrive20i 7,6 másodperc alatt tudja le a nulla-százas sprintet.

BMW 2

A BMW 2-es sorozat megújulását a Coupé és a Cabrio karosszériaváltozat esetében egyaránt vadontaúj frontrész jelzi, miközben az összes modellváltozat alapfelszereltsége dupla-LED-technológiás fényszóró-párral bővül. Miközben az új BMW 2-es sorozat sportos fényszóró-mintázata a még karakteresebb frontrész dinamikus kialakítását erősíti, az opcionális extrafelszereltségek listájára az adaptív LED-technológiás első fényszóró-pár is felkerül. A minden korábbinál precízebb és korszerűbb kiállás érdekében a modell helyzetjelzői immáron hatszög-alakú ikergyűrű-motívummal világítanak. 2017 júliusától a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio még nagyobb hűtőrácsokat kap, amelyek így a modell szélességét és sportosságát hangsúlyozzák. A megújult BMW 2-es sorozat utasterébe vadonatúj műszerfalat terveztek a mérnökök, hogy a műszerek még inkább a vezető köré összpontosuljanak, a belső kialakítás pedig még jobb minőséget árasszon.

Felszereltségek

2017 júliusától a BMW számos modelljének karakterét célzottan kibővített alapfelszereltség nyomatékosítja. Mint ilyen, a BMW 7-es sorozatban nyártól a kormánykerék mögött elhelyezett fekete hátterű, teljes mértékben digitális, színes TFT kijelző az aktuális vezetési szituáció preferenciái szerint közli az információkat (a BMW M760Li xDrive modellhez hasonlóan). A digitális műszerfali kijelzőn megjelenő tartalom, színséma és grafika a vezetési élménykapcsolóval aktiválható vezetési üzemmódokkal párhuzamosan változik. Az 7-es BMW alapfelszereltsége eközben újabb vezetést támogató rendszerekkel gazdagodik, a tolatókamerát, a Driving Assistant csomagot és a parkolóasszisztenst (Parking Assistant) így idén nyártól már a BMW 7-es sorozat összes modelljébe beszereli a bajor gyártó (a BMW M760Li xDrive modellhez hasonlóan). A BMW 750i és a BMW 750d modellek ráadásul az első sor mindkét helyén masszázs funkcióval kiegészített komfortülést kapnak.

P90246410_highRes_rtti-on-street-parki

A BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring széleskörű alapfelszereltsége idén nyártól LED-technológiás első fényszóró-párral, LED-es ködlámpával és könnyűfém keréktárcsa-garnitúrával bővül. A BMW X5 és a BMW X6 már az alapfelszereltség részeként megkapja a BMW ConnectedDrive navigációs rendszert, amely a BMW X5 esetében sportkormánnyal is kiegészül. A BMW 2-es Active Tourer és a BMW 2-es Gran Tourer alapfelszereltségéhez a multifunkciós kormánykerék, az első utasülés ISOFIX gyerekülés-rögzítési pontjai, valamint a többek között okostelefon-kapcsolódást és online hálózat-elérést biztosító BMW ConnectedDrive szolgáltatás-csomag is csatlakozik. 2017 júliusától az Advantage, Sport Line, xLine és M Sport felszereltségi csomagokkal ellátott BMW X1 modellek esetében már az automata csomagtérajtó-működtetés is az alapfelszereltség része lesz