Megbízható munkaadó az Eckerle

Elsők között kapta meg a “Megbízható Munkaadó” címet az Eckerle Magyarország zalaegerszegi üzemegysége, melyre az Eckerle Automotive Zala Kft. pályázott. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által első alkalommal szervezett pályázat célja azon vállalatok kitüntetése, melyek példaértékű módon gondoskodnak alkalmazottaik munka- és életkörülményeiről. A díjátadó ünnepségen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter köszöntötte huszonhárom hazai cég képviselőit.

Magyarországon működő vállalatokat tüntetett ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, melyek példaértékű módon gondoskodnak alkalmazottaik munka- és életkörülményeiről. A “Megbízható Munkaadó” (Verlässlicher Arbeitgeber) pályázat keretében huszonhárom hazai munkáltatónak ítélték oda a rangos díjat az idei évben, ami a jó munkahelyi feltételek fontosságára hívja fel a cégek figyelmét, és egyben vonzóbbá teheti a címet viselőket jelenlegi és leendő munkavállalóik számára.

A pályázó hazai vállalatokat hét olyan szempont alapján vizsgálta a szakmai zsűri, mint javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési lehetőségek, tájékoztatás, valamint az új kollégák beillesztése. Második ütemben egy gyakorlati példa leírásával kellett bemutatni a vállalatoknak, hogy mi teszi őket érdemessé a kitüntető cím viselésére, mint munkáltatót. A 2017-ben indított pályázat kapcsolódik a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara idei fókusz-témájához, ami a hazai szakember-hiány enyhítésére helyezi a hangsúlyt.

Az Eckerle Automotive Zala Kft. képviseletében Földi Anikó és Vásárhelyi László vették át az elismerő oklevelet Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől. „Célunk, hogy dolgozóink jól érezzék magukat cégünknél a mindennapokban. Ha egy munkavállalónk elégedett, akkor jó érzéssel beszél majd munkahelyéről is, amivel az Eckerle jóhírét erősíti. Számunkra ez a legfontosabb” – mondta el Sánta Attila, az Eckerle Magyarország Automotive üzletágának vezetője. „Egy ilyen díj elnyerése, melyet most cégvezetőink átvehettek, ez irányú törekvéseink megkoronázása, melyre nagyon büszkék vagyunk” – tette hozzá a vezető.