Szakmunkásokat képez a Knorr-Bremse Budapesten

Duális képzés elindításáról állapodott meg a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrummal és két tagintézményével, az Eötvös Loránd és a Szily Kálmán szakgimnáziumokkal. A vállalat most épülő tanműhelyének kapacitása akár öt szakma gyakorlati ismereteinek oktatására is lehetőséget biztosít majd. A szeptembertől induló képzésben résztvevő fiatalok nemcsak munkahelyi tapasztalatokhoz jutnak, hanem állásajánlatot is kaphatnak a cégtől.

 A szakmai kapcsolatok ápolásáról és duális szakképzés elindításáról állapodott meg a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum és két tanintézménye, az Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola, és a Szily Kálmán Műszaki Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium a Knorr-Bremse Rail Systems Budapesttel. A háromoldalú együttműködési megállapodást az említett intézmények vezetői és a Knorr-Bremse Budapest ügyvezetői látták el kézjegyükkel.

A Knorr-Bremse Budapest tervei szerint, a tanműhelyében szeptemberben 30 diák kezdheti meg tanulmányait duális képzés keretében. A képzésben résztvevők az említett intézmények gépi forgácsoló, CNC gépkezelő, gépgyártás technológiai technikus szakos tanulói közül kerülnek majd ki. Ez lesz Magyarország egyik legnagyobb és legjobban felszerelt üzemi tanműhelye, ahol a tanulói létszám 2019-re 60 főre emelkedhet, és a diákok további újabb szakmákban szerezhetnek szakképesítést és munkahelyi tapasztalatot. A képzésben résztvevő diákok ösztöndíjat, de akár állásajánlatot is kaphatnak a vállalattól.

A Knorr-Bremse a világ piacvezető vasúti szerelvény- és haszongépjármű-fékrendszer gyártója.    A vállalatcsoport 2015-ben csaknem 6 milliárd euró árbevételt ért el, 30 országban 25 000 munkatársat foglalkoztat. A vállalatnak Budapesten van a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának a központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek a fékrendszerek.    A Knorr-Bremse Rail Systems Budapestnél több mint 1300 munkavállaló – köztük 500 mérnök – foglalkozik a high-tech vasúti fékrendszerek előállításával a tervezéstől a gyártásig.