Dolgozókat vesz fel az Audi, újabb szabadidő-autót gyárt Győr

Az Audi Hungaria hamarosan egy újabb modell gyártását kezdi meg. 2019-től az Audi Q4 is a győri gyártósorokról gördül le.

„Egy új Q-modellt integrálunk jelenlegi termelési hálózatunkba, ezzel tovább növeljük versenyképességünket egy kifejezetten fontos szegmensben”, mondta Hubert Waltl, az Audi AG igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagja. Az Audi Q4 modellel a négykarikás márka 2019-től belép a Compact Utility Vehicles (CUV) szegmensbe. Mielőtt az Audi Q4 megérkezik Győrbe, a vállalatnál már 2018-ban megkezdődik a kompakt SUV, az Audi Q3 gyártása, amely korábban Spanyolországban, Martorellben készült.

Az új Audi Q4 gyártása az Audi Hungaria jelenlegi járműgyárában kezdődik meg, amely kifejezetten a Q-modellek gyártásához egy 80 000 négyzetméteres karosszériagyárral bővül. A modell zökkenőmentesen beilleszthető, hiszen a munkatársak nagy szaktudással és kulcskompetenciákkal rendelkeznek a járműgyártás területén. Az Audi Q4 új munkahelyeket is teremt Győrben.

„Az Audi AG döntése igazolja az Audi Hungaria teljesítőképességét és új perspektívákat nyit vállalatunk számára“, mondta Peter Kössler, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke. Az Audi Q4 sorozatgyártása 2019-ben indul Győrben, egy évvel a Q3 gyártásának megkezdése után, amelyre már gőzerővel zajlik a felkészülés. Az új karosszériagyárba hamarosan megérkeznek az első berendezések és a munkatársak továbbképzése is megkezdődött.

Lőre Péter, a győri székhelyű jármű- és motorgyártó cég vállalati kommunikáció és kormánykapcsolati igazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a világ autógyártásában a Q3 és a Q4 modelleket is magában foglaló SUV szegmens (városi terepjáró) a jövőben is erősen fejlődni fog, ezért fontos, hogy a győri gyárban két ilyen modellt is gyártanak, ami biztosítja a gyár még jobb kihasználását.

    Az Audi árbevétele tavaly tizedével csökkent 2015-höz képest. A győri üzemben 1 millió 926 ezer 638 motor és 122 ezer 975 jármű készült. Az alkalmazottak száma a tavalyi év utolsó napján 11 ezer 631 volt, ami 220-szal több, mint egy évvel korábban.

    A német Volkswagen autókonszern kedden azt is bejelentette, hogy a jövő évtől az Audi Q8 luxusmodellt kizárólag Pozsonyban gyártja majd.     Az Audi Q7-es modelljét már 2005 óta a szlovák fővárosban gyártják.
A jövő SUV (városi terepjáró) zászlóshajója, a Q8 terveit már bemutatták a detroiti és a genfi autókiállításon.    Az Audi tavaly mintegy 650 000 SUV járművet értékesített a Q2, Q3, Q5 és Q7 modelljeiből, amely az összértékesítés mintegy egyharmadát jelentette.