A Cypress Automotive fejleszt a Continentalnak

Az amerikai Cypress Automotive bejelentette, hogy őket választotta a Continental, ők szállítanak majd elektronikai mikrovezérlőket (MCU) a Budapesten is fejlesztő és gyártó német cégnek, amely az egyik legnagyobb autóipari beszállító a világon és Magyarországon.

A Cypress tervezte a Traveo II termékcsaládot, melynek mikrovezérlői (MCU: olyan mikroprocesszor, amelyet programmemória és számos perifériális funkció egészít ki) jó teljesítményt nyújtanak, keveset fogyasztanak és biztonságosak – készek, hogy beszereljék őket a legkorszerűbb autóipari alkatrészekbe. Az együttműködéssel a Continental tökéletesítheti vezérlését a fedélzeti számítógépeknek, ablakemelőknek, ajtónyitóknak, elektronikus ülésállítóknak, okostelefon csatlakoztatóknak és vezeték nélküli töltőberendezéseknek.

A Traveo II elektronikai család termékei az ARM Cortex-M7 és M4 alaplapokra (képünkön az M4) épülnek, 8 MB-os beépített flash memóriával rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy nagyteljesítményű elektronikai rendszereket vezéreljenek. Olyan perifériákat is kezelnek, mint a CAN-FD, az Ethernet és a FlexRay kommunikációs protokollok, miközben alacsony a fogyasztásuk, és megbízható a működésük. A mikrovezérlőkön Autosar (AUTomotive Open System ARchitecture) 4.2 szofver fut.

Biró Milán