Kenyában is készül Peugeot 3008 és 508

A PSA Group és a URYSIA aláírta a szerződést, miszerint idéntől Kenyában is szerelnének össze Peugeot modelleket. A projekt júniusban indulna, évente több, mint ezer járművet gyártanak a kenyai piacra.

A szerződést a kenyai elnök rezidenciáján írták alá Nairobiban, jelen volt Kenya miniszterelnöke, Uhuru Kenyatta, a francia gazdasági és pénzügyminiszter, Michel Sapon és a PSA Group afrikai és közel-keleti felelőse, Jean-Christophe Quémand. A URYSIA 2010 óta importál és értékesít Peugeot járműveket Kenyában. A helyi gyártás az 508-as modellel indul, később pedig 3008 SUV-okat is összeszerelnek majd.

A megállapodás része a PSA Group „Push to Pass” névre keresztel stratégiájának, melynek során a francia csoport nemzetközi fejlesztéseket indít el. Az aláírás kapcsán Uhuru Kenyatta azt nyilatkozta, hogy a Peugeot járművek híresek rugalmasságukról, tartósságukról és megbízhatóságukról. Azt mondta, örömmel fogadják a Peugeot-t újra Kenyában – utalva ezzel arra, hogy a francia cég 1974 és 2002 között már működtetett az országban összeszerelőüzemet.

„A kenyai beruházás része a PSA Group új stratégiájának, melynek célja, hogy növelje az eladásokat Afrikában és a Közel-Keleten”- mondta Jean-Christophe Quémard. „2025-re egymillió járművet akarunk a térségben értékesíteni”- tette hozzá.

Biró Milán