A Honda 150 millió dollárt ruház be az Egyesült Államokban

A Honda Precision Parts of Georgia névre keresztelt üzemben megkezdik a Honda új, 10 sebességes automata váltójának tömeggyártását. A 150 milliós beruházás két amerikai Honda üzemet érint, ahol elsősorban elsőkerék-meghajtású járművekbe készül majd az új rendszer.

100 millió dollárt költenek a Georgia állambeli üzemre, ahol új gyártósort is beszerelnek majd, a maradék pénz az Ohio állambeli Russells Pointban található létesítmény kapja, az összeget itt új felszerelésre költik, így növelve a gyártókapacitást. Ezzel együtt a Honda már több, mint 3 milliárd dollárt költött el az amerikai gyáraira az elmúlt négy évben.

A Honda új fejlesztése sokkal jobb vezethetőséget ígér, a Honda és az Acura modelljeiben lesz majd elérhető. 2018-ban a Honda Odyssey-ben debütál majd az új váltó, később pedig pickupokba és több személyautóba is beszerelik majd.

A Honda Precision Parts of Georgia 2006-ban épült, és évente több, mint 375 ezer váltórendszer készül a falai közt Honda és Acura modellekbe. Az ohio-i üzem pedig 1996-os, és évente 1 millió váltórendszert készít az amerikai piacra a Honda és az Acura modelljeibe.

Biró Milán