Ez a karosszéria- és fényezőműhelyek jövője!

Januártól Magyarországon is elérhető az a karosszérialakatos- és fényezőműhelyek munkáját jelentősen elősegítő új rendszer, amellyel gyorsabban és költséghatékonyan végezhetők el a felületkezelő és fényezési munkálatok.

A járműipari csiszolórendszer a 3M Járműipari Divíziójának és a TTS Tooltechnic Systems együttműködésének első közös eredménye. Olyan új, költséghatékony és komplex felület-előkészítő és megmunkáló rendszerről van szó, amelyik a karosszériajavítástól a fényezés előkészítésén át a felület kidolgozásáig az autófényező műhely munkájának minden területére kedvező hatást gyakorol. A mobil rendszer egyszerűen testre szabható, könnyen kezelhető, segítségével lecsökkenthető a javításra és a takarításra fordított idő. Az új megoldás alkalmazásával jelentős mértékben javítható a műhely teljesítménye és jövedelmezősége.

3m_4

A járműipari csiszolórendszer a 3M legjobb csiszolóanyagait ötvözi a Festool prémium minőségű szerszámaival és porelszívó technológiáival. A rendszer részét képezik a 3M tartósabb, gyorsabb és megbízhatóbb csiszolóanyagai, úgy, mint a Cubitron™ II, Trizact™, valamint a Perfect-it™ polírrendszer. A fenti termékek hosszabb élettartamának köszönhetően leszoríthatóak az anyagköltségek. A Festool integrált porelszívó rendszere ugyanakkor minimalizálja a csiszolásból keletkező por mennyiségét. Mivel a por tönkreteheti a fényezést, az újra megmunkálás pedig megnöveli a költségeket, a jól működő porelszívás növeli a rendszer hatékonyságát. A rendszer speciális kialakítása a dolgozók védelmét szolgálja. Ez minden területen megmutatkozik, az integrált porelszívó rendszer hatékonyságától kezdve a szerszámok ergonomikus, csúszásmentes kialakításáig. További előny a vevők számára a Festool Service all-inclusive szolgáltatáscsomagja, valamint a 3M globális forgalmazói hálózata.

3m-2

„Meggyőződésünk, hogy a Festool termékek segítségével minden eddiginél átfogóbb felületkezelő és fényező rendszert bocsátunk a karosszérialakatos és autófényező szakemberek rendelkezésére, mely segítségével vevőink megteremthetik a jövő autófényező műhelyeit” – mondta Werner Kaelin, a 3M Europe üzletfejlesztési vezetője.

Dr. Federica Gussoni, a Festool GmbH Automotive üzleti egységének vezetője szerint „A 3M és a Festool közötti együttműködés alapja, hogy mindkét vállalat intenzív helyszíni konzultációt folytat a vevőkkel az üzleti partnerek és az ügyfelek elégedettsége érdekében. Ezen együttműködés alapján vevőink egyetlen forrásból, az autófényező műhely konkrét követelményeihez szabva juthatnak hozzá egy versenyképes rendszerhez.”

3m_1

A következő években a két vállalat többféle termék fejlesztését tervezi az autójavító cégek számára, a csiszolóanyagoktól és -szerszámoktól kezdve a fényezésig és a befejező munkálatokig.

(X)