Egymilliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a napkori vállalat

Befejeződött a fémiparban tevékenykedő, napkori székhelyű Gémtech Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó Kft. egymilliárd forint értékű kapacitásnövelő beruházása – közölte a társaság az MTI-vel.

A cég új gyártócsarnokot épített fel, új darukat, darupályákat és egy portálmaró berendezést vásárolt. A beruházáshoz a Széchenyi 2020 Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című konstrukciója keretében csaknem 500 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el.    A fejlesztés azért volt szükséges, mert korábbi intenzív beruházások miatt megnövekedett a megrendelések mennyisége – írta közleményében a társaság.

A Gémtech Kft. 2014-ben már felépített egy gyártócsarnokot 330 millió forintból a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napkori gyártóegységében, majd a másik, Nyíregyházán lévő telephelyén 2015-ben egy új termelésellenőrzési és -irányítási rendszert fejlesztett ki uniós és hazai támogatás segítségével, csaknem 467 millió forintos költségből.

Az egyedi gépgyártással és forgácsolással, hídelemek, illetve acélszerkezetek gyártásával foglalkozó társaság összesen 150 dolgozót foglalkoztat, évi termelési kapacitásuk meghaladja a 10 ezer tonnát.

A nyilvános cégadatok szerint a Gémtech Kft. 2015-ben 2,2 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 446 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el. A cég árbevétele 2014-ben 1,98 milliárd forint, mérleg szerinti eredménye pedig 522 millió forint volt.