Gyártásban az új Nissan Micra

Elindult a vadonatúj Nissan Micra gyártása, az első példányok az elmúlt napokban gördültek le a gyártósorról. A Nissan legfontosabb európai piacain február közepétől kezdve érkeznek majd az első szállítmányok a márkakereskedőkhöz és vevőkhöz, míg a kontinens fennmaradó országaiban márciusban kezdődik az értékesítés.

A gyártás megindulása egyben egy több mint három évtizedre visszatekintő sikertörténetben nyit új fejezetet. Az először 1983-ban, Európában bemutatott Micra mára a világ egyik legismertebb autómodelljévé vált, amiből összesen mintegy hétmillió darabot adtak már el világszerte. A modell mostani, alapjaiban megújult ötödik generációjával a Micra az európai piac B szegmensébe sorolt ferdehátú modellek legjobbjai közé tért vissza.

Az új Nissan Micra a Nissan vállalatszövetségi partnere, a Renault flins-i üzemében, Franciaországban készül. Az új Micra a Nissan első olyan személyautó-modellje, mely a Renault egyik európai gyáregységében készül, így a modell gyártása hét év után visszakerült Európába, legfontosabb vásárlói bázisának közvetlen közelébe. Az új Micra a Nissan V-padlólemezének egy módosított változatára épül.

A Párizstól nyugatra található flins-i gyáregység felbecsülhetetlen tapasztalatokkal bír az európai piacra szánt csapotthátú autók gyártása terén. Az 1952-ben megnyitott, összesen 237 hektárnyi területet elfoglaló gyár a Renault Csoport legrégebbi autógyártó üzeme. Jelenleg az aktuális Renault Clio és Renault Zoe típusok gyártása folyik itt.

 All-New Nissan Micra start of production

Az ehhez hasonló közös gyártásfolyamatok számos fontos előnyt kínálnak mind a vállalatnak, mind a vevőknek, és kiemelt szerepük van a Renault–Nissan Alliance vállalatszövetség által elért működési szinergiákban. A legfontosabb, hogy ezzel maradéktalanul kiaknázhatók a Renault és a Nissan által közösen alkalmazott, APW-ként (alliance production way) is ismert gyártás- és üzemmenedzsment-rendszer előnyei. Ez, amellett, hogy lehetővé teszi az egyes gyáregységek kapacitásainak optimális kihasználását, egységesíti a két gyártó által alkalmazott minőségi követelményeket és legjobb gyakorlatokat a lehető legmagasabb gyártásminőségi szint elérése és fenntartása érdekében.