Környezetkímélően gyárt a Seat

A Seat termelési folyamataiban az elmúlt öt év folyamán 23,2 százalékkal csökkentették az energia-felhasználást és 24,5 százalékkal a vízfogyasztást.

Mindkét mutató a 2011-ben útnak indított “Ecomotive gyár stratégia” része, amelynek célja a vállalat három gyárában (Martorell, Barcelona és a Seat alkatrészgyára) jelentősen hatékonyabbakká tegye a folyamatokat és tartós fejlődést érjen el. A Seat jelenleg is arra törekszik, hogy megfeleljen a kihívásnak, és 2018-ra 25 százalékkal csökkentse a termelési folyamatok környezetre gyakorolt hatásait.

A víz- és energia-felhasználás 23,2 százalékos csökkentése során az illékony szerves vegyületek koncentrációja 17,2 százalékkal, a hulladék mennyisége 41,6 százalékkal, a szén-dioxid-kibocsátás pedig 65,2 százalékkal lett alacsonyabb. A Seat által a hatékonyság növelésére és a termelési folyamatok fenntarthatóságára tett erőfeszítései egyértelműen láthatóak a megnövekedett termelékenységi rátában, melyet az olyan mutatók is bizonyítanak, mint az egy gépkocsira jutó gyártási költségek, amelyek 2012 és 2015 között 10,6 százalékkal csökkentek, vagy pedig az egy munkás által gyártott gépkocsik száma, ami az elmúlt öt esztendőben 17, 2 százalékkal emelkedett.