Termékfejlesztési részleggel bővül az Aventics Egerben

Központilag meghatározott, nemzetközi szerepet kap az Aventics Hungary Kft. újonnan létrejött termékfejlesztési részlege. A hazai csapat feladata az Egerben gyártott összes termékhez kapcsolódó fejlesztőmunka, valamint egy globális termékcsoport kialakítása.

Eddig alapszintű fejlesztési tevékenység folyt az Aventics egri üzemegységében, most azonban az új fejlesztési részleg közreműködésével már rövidtávon, az eddiginél magasabb szintű támogatást kíván biztosítani a cég a termelési-, logisztikai- és beszerzési osztályoknak.

A részleg első feladatai a pneumatikus termékek ráncfelvarrásával kapcsolatosak, melyek során a megbízhatóságot és a szerelhetőséget helyezik előtérbe, ezekkel összefüggésben pedig a szerszámok fejlesztése is lehetővé válik. Az Aventics speciális termékeinek és azok dokumentációjának kezelése ugyancsak az osztály feladatai közé tartozik majd, közép- és hosszútávon pedig egyre nagyobb szerepet kapnak az új termékfejlesztések az egri üzemegységben.

Nagyban zajlik a keresés a fejlesztési osztály egyéb szabad pozícióinál. Az októberben csatlakozott fejlesztőmérnök kolléga a hengerek területére specializálódik a cégnél, különös fókusszal az extra, illetve egyedi vevői igényekhez kapcsolódó projektekre. A feladatköröket és a létszámot tekintve már most jól látható, hogy a 2017-es év jelentős expanziót hoz magával, így január 1-jétől további bővüléssel számolnak az Aventics-nél.

Az elmúlt időszak jelentős részét a fejlesztési csapat a németországi központban töltötte, ahol a további lépések mellett, azokat a területeket is meghatározták, ahol a hazai részleg a jövőben erősödni fog. Ezek mentén Eger, mint fejlesztési központ jelentős szerepet kap az Aventics nemzetközi életében a következő években.