Magyar fejlesztésű navigáció a Fordokban

A navigációs és infotainment rendszereket gyártó NNG sikeres projektet tudhat maga mögött a világ egyik legnagyobb autógyártójával, a Forddal.

Az együttműködés végeredménye egy teljesen a Ford igényeire szabott navigációs rendszer. Az elkészült megoldást hét régió, több mint ötven országában alkalmazza majd a Ford. Ez jól tükrözi az NNG globális autóipari szakértelmét; hiszen Közép Amerikától Indián, Sri Lankán, a Karib-szigeteken, Izraelen, Afrikán és a Közel-Keleten át, egészen Délkelet Ázsiáig a Budapesten fejlesztett navigációt használják majd az autót megvásárlók.

Az egyes piacok számára egyedi, lokális igényeknek megfelelő funkciók is készültek, ilyen például a Mekka-kereső az arab régióban, vagy a teljes off-road támogatás Afrikában. A szoftver emellett tökéletesen kezeli a helyi nyelveket, nyelvjárásokat szóban és írásban egyaránt.

A navigációs rendszer a járművek infotainment rendszerébe is beépül, beleértve a diagnosztikai kijelzőt és a fedélzeti számítógép főképernyőjét. A rendszer figyeli az üzemanyagszintet is, jelzi a legközelebbi benzinkutakat, ha – az útvonalat monitorozva – szükségesnek értékeli a tankolást. Az NNG öt évig terjedő globális térképfrissítést is biztosít a termékre.

Az első, NNG navigációval felszerelt Ford Explorer, Expedition és Mustang modelleket még idén bemutatják a közel-keleti régióban.