Terjeszkedik a Trans-Sped

Trans-Sped, áruszállítás
A tatabányai székhellyel működő, korábban finn tulajdonú, szállítmányozó Trint Kft. a továbbiakban a debreceni székhelyű Trans-Sped logisztikai cégcsoport részeként tevékenykedik, az integráció a vállalatcsoport nyugat-magyarországi nyitásának egyik lépése – tájékoztatta a Trans-Sped ügyvezetője az MTI-t.

Fülöp Zsolt elmondta, vállalata egy évvel ezelőtt vásárolta meg finn állami vasút tulajdonában lévő céget, a finn társaság nettó árbevétele az egyesülés előtt, 2014-ben meghaladta a hárommilliárd forintot. A 3,5 milliárd forint értékű felvásárlással 120 új dolgozó lépett be a cégcsoportba, valamint a Trans-Spedhez került 42500 négyzetméteres fedett raktári kapacitás. Az erőforrás-bővülés mellett új szolgáltatásként a légi és tengeri szállítmányozás is megjelent a Trans-Sped kínálatában.

A Trans-Sped magyar tulajdonú, 25 éve alapított, debreceni székhelyű vállalatcsoport. Gépjárműflottája több, mint 120 saját járműből áll, ezen kívül 200 alvállalkozói tulajdonban lévő autót látnak munkával a cég fuvarszervezői.    A társaság az ország több pontján rendelkezik raktárral, melyek összesen 120 ezer négyzetméter alapterületűek.

A Trans-Sped 2015 decemberében jelentette be, hogy hatezer négyzetméteres raktárcsarnokot épít a Tatabánya-Környe Ipari Parkban a japán AGC Glass Hungary Kft. autóablaküveg-gyár raktárigényének kiszolgálására.

Az új raktárcsarnok 2016 decemberében készül el. A két cég vezetői nyolc évre szóló, 2 milliárd forintos raktározási és szolgáltatási szerződést kötöttek.

A 2015-ben csaknem 15 milliárd forint konszolidált árbevételt produkáló Trans-Sped több mint 700 dolgozójával és 170 000 négyzetmétert meghaladó fedett raktárkapacitásával a hazai logisztikai piac egyik ismert szereplője.