Megint bővített a vépi Galambos Logistic

Megint bővítette, ezúttal 5200 négyzetméterrel raktározási kapacitását a vépi székhelyű Galambos Logistic Kft., amely a száz százalékos magyar tulajdonban lévő Galambos cégcsoport tagja.

A bővítéssel a logisztikai bázis összes raktárterülete eléri a 19 ezer négyzetmétert, amelyhez kétezer négyzetméternyi iroda, 140 egységből álló kamionparkoló, valamint egy vendéglátóipari egység is csatlakozik – mondta. Hozzáfűzte: a cégcsoport szállítmányozási cége, a Galambos Trans Kft. már 55 tehergépjárművel rendelkezik, belföldre és külföldre is szállít. A körmendi Ada bútorgyár termékeit például 20 darab úgynevezett csereszekrényes pótkocsis szerelvénnyel fuvarozzák Nyugat-Európába. Gépjárműparkjuk átlagéletkora mindössze két év.  A cégcsoport harmadik tagja a Galambos Grill Kft. amelyet 2007-ben a várakozó kamionosok kiszolgálására hoztak létre, ám az étteremnek ma már széles vendégköre van.

Galambos Tamás szólt arról is, a cégcsoport árbevétele 2014-ben 2,4 milliárd forint, 2015-ben pedig 2,8 milliárd forint volt, 2016-ban pedig terveik szerint 3,1 milliárd forint körül alakulhat. A csoport több mint háromszáz embernek ad munkát.

A cégtulajdonos ügyvezető igazgató szerint a további fejlesztéseknek gátja lehet a munkaerőhiány, amit a szállítmányozás és a logisztika területén egyaránt éreznek.