Indiaiak vették meg a túrkevei Ábrahám és Társa Kft.-t

Az indiai központú Samvardhana Motherson Group (SMG) felvásárolta a túrkevei Ábrahám Vállalkozások autóipari gyártással foglalkozó üzletágát, az Ábrahám és Társa Kft.-t. A vételösszeget nem hozták nyilvánosságra – tájékoztatta az SMG-csoporthoz tartozó, mosonmagyaróvári székhelyű SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. az MTI-t.

A főként visszapillantó tükröket gyártó SMR Hungary jogfolytonossággal vette át az Ábrahám Kft. üzletágát és mintegy ötszáz munkatársát. A felvásárlás további kapacitás és technológiai profil növekedést jelent az SMR számára.

Az Ábrahám Kft. 2004 óta gyárt személygépkocsi tükröket és lámpafoglalatokat. Az Igazságügyi Minisztérium elektronikus beszámoló oldalára feltöltött legutóbbi dokumentumok szerint a cég árbevétele tavaly 17 milliárd 59 millió forint volt, amely 3,9 milliárd forinttal haladta meg az előző évit. Adózott eredménye 389 millió forint volt, 20 millió forinttal magasabb, mint 2014-ben.

Az SMR Hungary Bt. jogelődjét 1993-ban, Schefenacker Automotive Parts Ungarn Bt. néven alapították elsősorban különböző autóalkatrészek, lámpák, visszapillantó tükrök gyártására és szerelésére. Az SMR Hungary ma már évente több mint 8 millió garnitúra külső tükröt gyárt. Fő vásárlói között szerepel az Audi, a BMW, a Fiat, a Mercedes-Benz, a Mini, az Opel, a Porsche, a Volkswagen, a Hyundai és a Kia.

Mosonszolnoki és mosonmagyaróvári gyáraiban, valamint a hegyeshalmi logisztikai központban közel 1600 embert foglalkoztat. A 2015-2016-os üzleti évben 333 millió euró árbevételt ért el.

Az 1975-ben alapított Samvardhana Motherson Group (SMG) az autóipar számára teljes körű rendszermegoldásokat kínáló beszállító. Üzleti portfóliójában vezetőfülkék, lökhárítóborítások, visszapillantó tükrök, kamerarendszerek, világító rendszerek, külső és belső kárpitozás, kábelrendszerek, légkondicionáló rendszerek és terepjáró vezetőfülkék gyártása szerepel.

Az SMG emellett hűtőrendszereket, megmunkált és zsugorított fém alkatrészeket, vágószerszámokat, fém bevonatokat és fröccsöntő szerszámokat is gyárt, valamint teljes körű informatikai szolgáltatásokat és tervező mérnöki szolgáltatásokat is nyújt különféle ipari szegmensek részére.

Az SMG a világ ötven legnagyobb autóipari beszállítójának egyike, 25 országban több mint 180 gyártóegységgel rendelkezik és több mint 80 ezer embert foglalkoztat. A 2015-2016-os üzleti évben a cégcsoport 7,2 milliárd dollár értékesítési árbevételt ért el.