Bővült és megújult az Audi Hungaria Iskola

Az Audi Hungaria Iskola bővítési projektjének második ütemében egy új épületszárnyat, egy teljes egészében felújított és kibővített épületet, valamint egy új aulát vehetett birtokba az intézmény 509 tanulója – köztük 52 elsős kisgyermek – és több mint 60 pedagógusa. A projekt ezen szakasza az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány beruházásaként valósult meg.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az Audi Hungaria Iskola bővítésével hozzá tudtunk járulni az itt tanuló gyermekek korszerű, a mai kor igényeit minden szempontból kielégítő oktatásához. Az iskola diákjai a magyar és a német állam által elismert bizonyítványokkal a világ csaknem valamennyi országában folytathatnak felsőfokú tanulmányokat, ezzel megnyílik számukra a lehetőség, hogy nemzetközi dimenziókban alakíthassák karrierjüket”, fogalmazott Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Az intézmény megújulása és fejlődése meghatározó élmény számunkra és a diákok számára egyaránt, hiszen aki iskolát épít, az bizakodva tekint előre, mert az oktatás a jövőnkbe történő egyik legjobb és legfontosabb befektetés”, folytatta Knáb Erzsébet.

Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Heidrun Tempel, a Külügyi Hivatal megbízottja, Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója, Íjgyártó István, államtitkár Külgazdasági és Külügyminisztérium, Schubert Olívia, az AHIM Közalapítvány elnöke, Fekete Dávid, Győr Város alpolgármestere és Helmut Seiler, az Audi Hungaria ÁMK főigazgatója az Audi Hungaria Iskola diákjaival
Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Heidrun Tempel, a külügyi hivatal megbízottja, Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója, Íjgyártó István államtitkár, Schubert Olívia, az AHIM Közalapítvány elnöke, Fekete Dávid, Győr alpolgármestere és Helmut Seiler, az Audi Hungaria ÁMK főigazgatója az Audi Hungaria Iskola diákjaival

A 2015-ben zárult első ütemben 2000 négyzetméternyi iskolaépületet újítottak fel, míg további 4400 négyzetméteren új oktatási épületet és sportlétesítményt építettek. Az iskolabővítés második, idén nyáron lezárult szakaszában két új épületrésszel gazdagodott az intézmény, amelyekben többek között tantermek, csoportszobák és egy konferenciaterem is helyet kaptak. Mindezek mellett egy további épületet bővítettek és újítottak fel a kivitelezők, így mintegy 3100 négyzetméternyi új épület áll az iskola tanulói és munkatársai rendelkezésére.

A német kormány 2013-ban ismerte el az Audi Hungaria Iskolát mint külföldi német iskolát, ezáltal tagja lett egy világszerte 140 intézményből álló hálózatnak. Az Audi Hungaria Iskola 2010-ben 3 évfolyamon, 58 diákkal kezdte meg működését, 12 évfolyamra történő bővítése a 2017/18-as tanévben zárul le.