Az ötvenezredik látogatót köszöntötte a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

Szolda József lett az ötvenezredik regisztrált látogatója a Mercedes-Benz gyárnak. A vállalat 2013 szeptemberében nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy átélhessék testközelből, hogyan gyártják a legmodernebb technológiával készülő Mercedes-Benz autókat Kecskeméten.

Az ingyenes gyárlátogatási program keretében naponta három, legfeljebb 40 fős csoportot fogad a kecskeméti Mercedes-Benz gyár 2013 szeptembere óta a „nyitott gyár” koncepció jegyében, amely hagyomány a Mercedes-Benz életében. A német autógyártó célkitűzése, hogy a prémium minőséget garantáló csúcstechnológia bárki számára megtapasztalható és átélhető legyen világszerte. Az 50 000. kecskeméti látogató Szolda József lett, aki egy zentai csoport tagjaként érkezett a Mercedes-Benz gyárba.

„ A gyárlátogatások során látogatóink nemcsak a Mercedes-Benz B-osztály, illetve a világon kizárólag Kecskeméten gyártott CLA és CLA Shooting Brake gyártási folyamatait ismerhetik meg, hanem bepillantást nyerhetnek Magyarország egyik legvonzóbb munkahelyére is” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke, aki személyesen köszöntötte a jubileumi vendéget.

mb502

A mintegy 2 órás látogatás az adminisztrációs épületen kívül érinti a présüzemet, majd a karosszéria- és az összeszerelő üzemet.  A vendégek magyar, angol és német nyelvű vezetésre is tudnak regisztrálni.

Az elmúlt három évben a termelési munkálatokat többek között továbbtanulás előtt álló diákcsoportok, egyetemi és szakmai csoportok látogatták, de számos cég és non-profit szervezet választja rendhagyó programként munkatársai, közösségei számára. A gyárlátogatásra a Mercedes-Benz honlapján lehet regisztrálni. A látogatói program iránt a kezdetek óta óriási az érdeklődés, az idei évre például már nincsenek szabad helyek. A jövő évi időpontok decembertől lesznek elérhetőek a gyár honlapján.