Újabb duális szakirány Győrben

Ősztől villamosmérnök duális felsőfokú képzés indult az Audi Hungaria és a győri Széchenyi István Egyetem együttműködésében.

Tovább bővült Győrben a duális felsőfokú képzési kínálat: 2016 szeptemberétől a járműmérnök képzés után a nappali tagozatos villamosmérnök BSc szak is bekerült a győri négykarikás vállalat és a Széchenyi Egyetem közös duális képzési portfóliójába.

„Vállalatunk és a Széchenyi István Egyetem több mint 10 éve stratégiai partnerek, mindketten elkötelezettek vagyunk a hazai mérnökképzés fejlesztése mellett. A szakember utánpótlás ugyanis hosszú távú személyügyi stratégiánk fontos eleme”-, mondta Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Az elméleti és gyakorlati oktatás ötvözésének kiváló formája a duális felsőfokú képzés. A fiatalok testközelből ismerhetik meg és sajátíthatják el a legmodernebb technológiákat, valamint a járműipar legújabb trendjeit, kihívásait. Ez nagy mértékben növeli sikerességüket az új munkahelyen”-, folytatta Knáb Erzsébet.

Közel 130 pályázóból választották ki azt a 15 hallgatót, akik szeptemberben megkezdik első szemeszterüket a Széchenyi István Egyetem duális képzéseiben. A 2015-ben indult járműmérnöki szakon immár két évfolyam hallgatói tanulnak, míg az újonnan életre hívott villamosmérnöki duális képzésben öt fiatal kezdi meg tanulmányait. Közülük két hallgató már szakmát szerzett az Audi Hungaria duális szakképzési rendszerében.

A duális képzés keretében a hallgatók oktatása váltakozva, két helyszínen folyik: a felsőoktatási intézményben megszerzett elméleti tudásukat az Audi Hungariánál valós projektekben, ipari környezetben ültethetik át azonnal a gyakorlatba. A szoros, széleskörű együttműködés a győri egyetem és az Audi Hungaria képzési központja, valamint szakterületei között példaértékű.

A nemzetközi környezetben elsajátítható korszerű szakmai ismeretek, valamint a rendszeres teljesítményértékelés mellett a fiatalokat a vállalatnál tapasztalt mentor segíti tanulmányaik ideje alatt, illetve a teljes képzési időre vonatkozóan elvégzett munkájukért díjazás illeti őket. Diplomájuk átvétele után a frissdiplomás szakembereket vonzó karrierlehetőségek várják az Audi Hungariánál.