Kínaiakkal bútorozott össze a Lufthansa

Vegyesvállalatot hozott létre a Kína és Európa közötti járatok üzemeltetésére a Lufthansa-csoport és a Budapestre is közlekedő Air China.

A német csoport közleménye szerint a megállapodásnak köszönhetően bővül a közösen üzemeltetett járatok köre, és a kereskedelmi partnerkapcsolat is szorosabb lesz. Az első közös járatok a 2017-es nyári menetrendben indulnak el.  A Lufthansa és az Air China mellett a megállapodás a német csoport másik két tagjára, a Swissre és az Austrian Airlinesra is vonatkozik.

A kibővített közös járatüzemeltetésnek köszönhetően az Air China utasai több közös járaton utazhatnak majd Ausztriába, Belgiumba, Németországba és Svájcba a frankfurti, müncheni, zürichi és bécsi csomópontokon keresztül. Cserébe a Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines az Air China további útvonalaihoz kap hozzáférést Kínában, a világ második legnagyobb légi közlekedési piacán.

Az All Nippon Airlines (ANA) japán légitársasággal alapított és a 2015 novemberében a Singapore Airlinesszal létrehozott vegyesvállalatokat követően ez a Lufthansa-csoport harmadik magas szintű partnerkapcsolata Ázsiában.