Kiberbiztonsági céget vett az NNG

Többségi tulajdont szerzett az izraeli központú, az autók kibervédelmére specializálódott Arilou Information Security Technologies cégben az autóipari szoftverfejlesztő vállalat, az NNG. A lépés egybevág a budapesti székhelyű vállalat céljaival, hogy minél szélesebb körben tudja kiszolgálni autóipari partnereit.

Újabb külföldi cégvásárlással bővíti portfolióját a budapesti székhelyű autós szoftverfejlesztő vállalat, az NNG: az Arilou Information Security Technologies felvásárlásával teljes körű irányítási jogokat szerzett az izraeli cégben.

Az elsősorban az internetre csatlakoztatott autók elleni szoftveres támadások kivédésére alkalmas megoldásokon dolgozó céget 2012-ben alapították. Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy ezen a téren van mit tenni az autógyártóknak, hiszen megfelelő módszerekkel akár a teljes irányítás átvehető egy mozgásban lévő autó fölött.

„Ahogy az autóipar egyre nagyobb mértékben használ internet-alapú megoldásokat, úgy nő a nyomás az autógyártókon, hogy a rengeteg kihívásra melyet ez okoz, olyan választ tudjanak adni, mely nemcsak biztonságos, de felhasználóbarát is” – mondta el Giles Shrimpton, az NNG vezérigazgatója. „Az NNG célja, hogy mindebben az autógyártók partnere tudjon lenni. Az Arilou Technologies megvásárlása ezt a törekvésünket példázza.”

Az NNG már korábban is vett külföldi céget, két éve az Amerikai Egyesült Államokban működő nFuzion-t vásárolta meg, amely autóipari szoftverek fejlesztésével és prototipizálásával foglalkozik.