Szorosabb együttműködés a dolgozók és a robotok között

ABB
Az ABB bejelentette a SafeMove2-t, a biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező robotellenőrző szoftverek legújabb generációját.

A SafeMove2 szoftvert nagyobb rugalmasság és helytakarékosság jellemzi, és olyan üzembe helyezési eszközökkel rendelkezik, amelyek alacsonyabb össz-beruházási költségen is nagyobb termelékenységet képesek biztosítani. Mindehhez egyedülállóan magas színvonalú biztonság társul, amely szorosabb együttműködést tesz lehetővé a robotok és a dolgozók között. Elődjéhez hasonlóan a SafeMove2 is számos fejlett biztonsági funkcióval bír, így például biztonságos sebességhatár-beállítással, a nyugalmi helyzet biztonsági monitorozásával, biztonsági tengely tartomány , valamint pozíció- és orientáció felügyelettel.

A SafeMove2 leegyszerűsíti a termelési szcenáriókat és olyan eszközöket kínál, amelyek a gyorsabb telepítés és érvényesség-ellenőrzés érdekében felgyorsítják az üzembe helyezési munkafolyamatot. A SafeMove2 a biztonsági terepi busz (field bus) kapcsolatot integrálja az ABB IRC5 robotvezérlő termékcsaládjába, valamint az IRC5 Single, Compact és Paint vezérlőkbe.