100 újabb munkahelyet teremt a Hajdu cégcsoport

A magyar kormány erőteljesen támogatja a valós piaci teljesítményre és fejlődésre képes hazai nagyvállalatokat abban, hogy megőrizzék és erősítsék a már elért pozíciójukat – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Tégláson, a Hajdu cégcsoport központjában.

Varga Mihály bejelentette: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében 680 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti a Hajdu vállalatcsoporthoz tartozó Hajdu Hajdusági Ipari Zrt. és a Hajdu Autótechnika Ipari Zrt. mintegy 2,5 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztését, amellyel több mint 100 új munkahelyet teremtenek.

A tárcavezető sikeresnek nevezte a 2015-ben elindított nagyvállalati támogatási programot, amelynek keretében tavaly 3 milliárd forint támogatással 14 vállalat összesen 8,6 milliárd forint értékű beruházása valósult meg, és 500 új munkahely jött létre. Az idén 15 milliárdos támogatási keretet biztosítanak erre a célra – jegyezte meg.

A Hajdu cégcsoportról szólva a nemzetgazdasági miniszter reményét fejezte ki, hogy a sikeres magyar vállalkozás előtt további eredményes évek állnak, s ezzel “nem csak egy nagyvállalat sikerét építik, hanem Magyarország útját is egyengetik a fejlett országokhoz való felzárkózásban”.

Varga Mihály ezután átadta a támogatásokról szóló okiratokat Novotni Lajosnak, a Hajdu cégcsoport igazgatósági elnökének.    Novotni Lajos elmondta: a jelenleg 700 dolgozót foglalkoztató cégcsoport árbevétele tavaly meghaladta a 13 milliárd forintot.    A mostani fejlesztéssel – amellyel 100 újabb munkahelyet hoznak létre – bővítik a Hajdu Autótechnika Zrt. kapacitását, korszerűsítik a gyártási technológiát, ami jelentősen növeli a versenyképességüket.

A Hajdu Hajdusági Ipari Zrt. fejlesztése során pedig elsősorban az energiahatékonyság és a megújuló energiák területére fókuszálnak – mondta az elnök megjegyezve, hogy az autotechnikai részleg 2,1 milliárd forintos beruházásához 485 millió, az ipari részleg 390 millió forintos fejlesztéséhez 195 millió forintos kormányzati támogatást kaptak.