Egymilliárd eurót fordít innovációra a Siemens

Egymilliárd eurót szán az elkövetkező öt évben új ötletek megvalósításának finanszírozására fordítani a Siemens.

A gépipari konszernnek “gyorsabbá kell válnia és nyitottá kell válnia azok felé, akik mindig mindent másként akarnak csinálni” – mondta Siegfried Russwurm, a Siemens technológiai igazgatója. “Még hibázni is lehet” – tette hozzá.

A technológiai igazgató szerint a Siemens újonnan alapított leányvállalata, a Next47 “a következő utáni generáció innovációs csatornája” lesz. A Next47 Münchenben, Berlkeyben és Sanghajban dolgozó munkatársai szabad kezet kapnak a legkülönfélébb start-up vállalkozások felkarolására.

A Siemens maga is egy start-up vállalat volt még 1847-ben egy berlini hátsó udvarban – mondta Russwurm. A Next47 ezt a hagyományt ápolva kívánja felkarolni a ma még nem közismert újításokat.

“A Siemensnek új szeleket kell befognia a vitorlájába, ha helyt akar állni a jelenlegi versenyben” – fejtette ki a technológiai igazgató, hozzátéve, hogy “mindez egymilliárd eurót ér meg nekünk az elkövetkező öt évben”.

A Next47 első projektje egy villanymotor kifejlesztése repülőgépekhez. “Az Airbus-szal közösen 2020-ig be kívánjuk bizonyítani, hogy ez megvalósítható” – mondta Siegfried Russwurm. “Még akkor is, ha a legtöbb gyártónak és beszállítónak ezer kifogása van rá ez miért nem lehetséges.”

1 Comment on Egymilliárd eurót fordít innovációra a Siemens

  1. Nagyon jól hangzik a felhívás, ebben az ötletszegény világban, ahol a kísérletek, az 1700-as évek óta félbemaradt ötletek megvalósításával próbálkoznak megkaparintani, a felkínált pénzeket! Aztán néhány év elteltével kiderül, alapjában nem is értenek ahhoz, amit világgá kürtölnek, mint a 21. század csodáját és ezzel máris megoldották, hogy a fejlődés 100 évre elmaradjon, mert az esetleg jó ötletre már nem marad fedezet. Én nem pénzt kérnék, hanem szakmai fedezetet,szakembereket, gépeket, a megvalósítás lehetőségét! Prototípus kell, ma amikor egy számítógéppel minden modelezhető lehet, az anyagminőségtől kezdve a működésig? Hát persze ha térlátás nincs, kell valami kifogás! Egy rajzolóval heteken át azzal szórakoztam, hogy egy téglatestet rajzoljon, és teljesen meglepte amikor elkezdte forgatni, és örömmel konstatálta, ez tényleg 3d-s rajz. Jó és ezzel mit kezdjek, még akkor is, ha jóformán csak köröket kell rajzolni? Pályázni természetesen nem akarok, nincs arra időm, hogy szakértők után futkározzak, akik aztán 50 oldalon kifejtik véleményüket, majd egy véletlen találkozás során megkérdezi, hogy tízhengeres, mert Ő csak ötöt lát? Megkapta az egyenes választ, az ötöt megszoroztam kettővel! Ilyenkor már törölni szoktak!!!
    Amit végül is írni akartam, ha egy kiszáradó fa, hoz néhány levelet, attól ne várjunk gyümölcsöt! Ássunk le a gyökerekig, vagy ültessünk új fát! Én így alkottam meg egy lehetséges motor elméletét, hogy minden hiba ellentétét hoztam létre, meghagyva azokat a sarokpontokat, amik egy motor szempontjából elengedhetetlenek! Várom,tisztelettel válaszukat!

Comments are closed.