Sikeresen startolhatnak a gumiipari képzések Heves megyében

Három osztálynyi jelentkező az új képzésekre

A hevesi Eötvös József Református Oktatási Központban (EJROK) és az Egri Szakképzési Centrum József Attila Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumában Gyöngyösön a legmodernebb technológiai ismereteket sajátíthatják el a diákok az Apollo Tyres támogatásával megvalósuló duális képzésben. Komoly az érdeklődés a szeptemberben induló új gumiipari technikus és abroncsgyártó képzések iránt, összesen három osztálynyi diák adta be jelentkezését.

A képzések sikeres elvégzésével versenyképes szakmát kapnak a kezükbe a diákok. Az iskolapadon túl a tanulók gyakorlati képzésen is részt vesznek az Apollo Tyres legmodernebb, gyöngyöshalászi üzemében, amely 2017 első negyedévében már megkezdi a termelést.

Az abroncsgyártó szakiskolai képzés 3 éves. Ennek részeként a gumiabroncsgyártás valamennyi részfolyamatát megismerik a tanulók, a gumikeverék készítésétől a vulkanizáláson át a minőségellenőrzésig. A gumiipari technikus 4+1 éves képzés, amely érettségit és emelt szintű szakképesítést is ad. Az itt végzett diákok széles körű elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek az alapanyagokról és a gyártási technológiákról, ami akár fejlesztési feladatok megvalósítására és középvezetői pozíció betöltésére is alkalmassá teszi őket.

Hiszünk abban, hogy az iskolával együtt olyan képzést tudunk biztosítani a diákoknak, amely a piacon később komoly értéket képvisel majd. Modern és környezetbarát gyárunk tárt kapukkal várja a diákokat, akik nem csak a szakma alapjait tanulhatják meg nálunk. Bízunk benne, hogy közülük sokakat később kollégaként üdvözölhetünk”- mondta el Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója