Megduplázta létszámát az AGC tatabányai üzeme

Az autóüvegeket gyártó japán tulajdonú AGC Glass Hungary üzemét 2006-ban 450 alkalmazottra tervezték, 2016-ra a létszám elérte a 920-at – mondta el a gyár HR-igazgatója az üzem 10 éves fennállása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Tatabányán.

A gyár alvállalkozókkal együtt 1300-1400 embernek ad munkát, a vállalat szállítási partnere 2016 novemberében adja át az üzem közelében lévő logisztikai központját, amely újabb munkahelyeket jelent – tette hozzá Gíber Mihály.

Jean-Marc Menuier, az AGC Automotive Europe elnök-vezérigazgatójának tájékoztatása szerint az AGC épületén belül egy új gyártósor beállítását tervezik, amely további 200-zal növelheti a létszámot.

Ishiko Marehisa, az AGC Automotive vezérigazgatója elmondta, a vállalat Európában 10 autóüveget előállító gyárral rendelkezik, ezek közül a tatabányai az egyetlen zöldmezős beruházás, ami lehetővé tette a legkorszerűbb technológia telepítését.

A társaság 21 európai márka modelljeihez szállít oldal- és hátsóüveget, valamint napfénytetőt, 2021-ig az AGC szállítja az üvegeket az addig készülő 26 féle Mercedes modellhez. Az évente Európában eladott 16 millió autóból minden negyedikben az AGC által gyártott oldalsó vagy hátsó üveg található.

Az AGC tatabányai üzemének kapacitása évente 13 millió oldalsó üveg és négy millió hátsó szélvédő. A gyártmányok közül 5,5 millió darabot szerelvényekkel is ellátnak. A készre szerelt termékeket az autógyárak további munkafázis nélkül építhetik be a járművekbe.

A társaság árbevétele 2015-ben meghaladta a 30 milliárd forintot, az AGC Glass Hungary eddig negyven milliárd forint feletti összeget fordított tatabányai üzemére.