Ismét abroncsokat adományoz a Hankook

Idén ötödik évét kezdi meg a Hankook Tire Abroncsadományozási Programja. A 2012-ben indított, Magyarországon egyedülálló kezdeményezés keretében a vállalat eddig mintegy 7000 gumiabroncsot osztott ki csaknem 150 millió forint értékben, olyan közhasznú szervezeteknek, amelyek a társadalom számára kulcsfontosságú szolgálatot végeznek. Pályázni 2016. május 17. – augusztus 12. között idén is a www.hankookadomany.hu oldalon lehet.

 

A jelentkező szervezetek idén is legfeljebb 12 darab, azaz három garnitúra Hankook gumiabroncsra adhatják le igényüket augusztus 12-ig. Azok a szervezetek számíthatnak pályázatuk pozitív elbírálására, akik környezet-, természet- vagy tájvédelemmel, fenntartható fejlődéssel foglalkoznak, vagy ezekhez kapcsolódó oktató tevékenységet folytatnak, illetve gyermekek idegen nyelvű oktatása, vagy biztonságos közlekedésre való nevelése a fő tevékenységük. Ezenkívül továbbra is várják azon szervezetek jelentkezését, akiknek a rászorulók támogatása, gyermek-, és koraszülött mentés, szállítás vagy pedig önkéntes rend- és katasztrófavédelmi tevékenység tartozik a fő tevékenységi körébe. A pályázókkal szemben idén is elvárás a közhasznú alapítványi, közalapítványi vagy egyesületi működési forma, illetve a minimálisan öt éves igazolható működés.

A Hankook 2016. szeptember 9-ig minden pályázót a jelentkezés benyújtásakor megadott e-mail címen értesít pályázatának elbírálásáról. A nyertesek listáját a program weboldalán is közzéteszik. A kiválasztott szervezetek ezt követően 2016 őszén, a Hankook Tire rácalmási gyárában vehetik majd át az abroncsokat előre egyeztetett időpontban, legkésőbb 2016. október 28-ig.

A Hankook Tire Abroncsadományozási Programja Magyarország eddigi legnagyobb ilyen jellegű, évről-évre egyre sikeresebb akciója. A 2012-ben útjára indított program során a tavalyi évvel bezárólag összesen közel 7000 gumiabroncsot osztottak ki megközelítőleg 150 millió forint értékben, ami jól bizonyítja a kezdeményezés sikerét. 2012-ben az adományozott abroncsok értéke 25 millió forint volt, 2013-ban ez az összeg már több mint 30 millió, 2014-ben, illetve tavaly pedig majdnem 50-50 millió forintra rúgott.