Bólyon fejleszti fröccsöntő központját az Eckerle

Megkezdte bólyi gyáregységének átstrukturálását az Eckerle Magyarország. Megrendelés állományának folyamatos növekedése miatt nagyobb üzemegység kialakítását indította el a cégcsoport. Az ipari beszállító hatvan fröccsöntő gépet állít üzembe a hazai beruházással, mellyel várhatóan összesen 180 új munkahelyet teremt. A beruházás összértéke meghaladhatja a 1,2 millió eurót.

Fröccsöntő üzletágának folyamatos bővülése keretében új, és nagyobb gyáregységbe költözik az Eckerle Magyarország Bólyon. Az első, új fröccsöntő gépek a napokban érkeznek meg a cégcsoport hazai telephelyére, melyek három műszakban kezdik meg a termelést. További gépeket várhatóan az év második felében telepít a cég, a beruházással összesen 60 fröccsöntő berendezést kíván a vállalat üzembe helyezni. Ezzel párhuzamosan elkezdték a jelenlegi kisebb csarnokból a gépek áttelepítését is az új gyáregységbe.

Eckerle

“Célunk, hogy Bóly a vállalat európai fröccsöntő központja legyen, ahol a bérmunka mellett, már folyamatos tervező- és stratégiai tevékenységet is végzünk” – mondta Joachim Eckerle, a cégcsoport németországi tulajdonosa. Hozzátette, a bólyi üzemben megközelítőleg 100 fő felvételét tervezik a részlegen, ezzel összesen 180 új, hazai munkahely jön létre a cégnél a nemzetközi átstrukturálás révén. A fejlesztés keretében többek között fröccsöntő technológusok felvételét is tervezik, akik magát a technológiát optimalizálják majd. A meglévő gépek lépésenkénti automatizálására magasan képzett mérnököket alkalmaz a vállalat, melyhez industrie üzletágának meglévő kapacitásait veszik igénybe.

A projekt teljes nagysága eddig 850 000 euróra tehető, de a vevői igények miatt további 450 000 euró beruházás növekedéssel számol a cég. Ehhez körülbelül 250 000 euró összegben átépítések, ingatlan beruházás, valamint járulékos költségek társulnak. A technológia áthelyezéssel további megrendelések kerültek kilátásba az Eckerle Magyarországnál, valamint a szériagyártásban is növekedéssel számolnak. A munkaállomások kialakítása a legmodernebb lean- és ergonómiai szempontok alapján történik, ennek eléréséhez a jelenlegi alkalmazottak képzéseken vesznek részt, illetve további szakembereket vesznek fel ezen folyamatokhoz. A tervek között szerepel a vezetősávok házon belüli stancolása, amitől a szállító utak lerövidülését és a további megmunkálási költségek csökkentését reméli a cég, valamint a gyorsabb alkalmazkodást ügyfeleik jövőbeni igényeihez.